Profesor condamnat la închisoare cu suspendare, după ce i-a spart buza unui elev

școala din caracal
Foto: ghmagherucaracal.blogspot.com

Un profesor de geografie de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Magheru din municipiul Caracal, care a lovit anul trecut un elev și i-a spart buza, a fost condamnat, în primă instanță, la 9 luni de închisoare cu suspendare, anunță agerpres.ro.

Magistrații de la Judecătoria Caracal l-au găsit vinovat pentru purtare abuzivă. Hotărârea instanţei din Caracal poate fi atacată cu apel.

Până la o soluţie definitivă, profesorul îşi poate desfăşura în continuare activitatea la catedră.

În urma incidentului din octombrie 2018, profesorul a fost pus sub control judiciar şi apoi trimis în judecată pentru purtare abuzivă. După ce a fost pus sub control judiciar profesorul a avut interdicţia de a profesa timp de aproximativ o lună, însă în decembrie 2018 instanţa i-a ridicat această interdicţie, mai notează sursa citată.

În urmă cu doar două săptămâni, un alt profesor, de această dată din județul Bistrița-Năsăud, comuna Șanț, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce acesta i-a bătut pe doi dintre elevii săi (o fată și un băiat).

Instanța a stabilit și ca profesorul de sport să plătească daune morale de 2.500 de lei și cheltuieli de judecată de 1.500 de lei către fată, care s-a constituit ca parte civilă în proces.

Pe perioada termenului de supraveghere, profesorul este obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe autoritățile când își schimbă locuința și când pleacă pentru o perioadă mai lungă de 5 zile și să anunțe dacă își schimbă locul de muncă.

De asemenea, profesorul de sport va trebui să presteze 30 de zile de muncă neplătită în folosul comunității.

Decizia instanței nu este însă definitivă.