Profesoară către elev: „Te urăsc, efectiv, nu te pot suporta! N-ai vrea să te muți la altă masă?”

băiat deprimat singur
Foto: Wokandapix / pixabay.com

O profesoară de istorie de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, din judeţul Suceava, a făcut o criză de nervi în timpul unei ore de curs. I-a spus unui elev din clasa a XI-a că-l urăşte și că nu poate să-l suporte, relatează jurnaliștii de la „Adevărul”.

Profesoara a fost filmată, iar înregistrarea a fost dată publicităţii de Consiliul Judeţean al Elevilor.

„Tu eşti tănău? Tu nu ştii ce-i cu tine? Și te urăsc, efectiv! Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta. N-ai vrea să te muți la altă masă?”, a ţipat profesoara.

„Pe 15 octombrie, la ora de istorie, doamna profesoară mi-a adresat o întrebare şi nu am răspuns tocmai bine, iar ea m-a punctat cu nota 2. Şi de aici au început jignirile. (…) Nu i-am răspuns înapoi sau altceva şi doar atât. Înainte au mai fost câteva jigniri, tot de la ea. Mi-a spus că nu mă suportă, sunt singurul elev pe care nu-l suportă. Să mă mut mai în spate să nu mă vadă. Nu am spus nimic până acum pentru că nu am vrut să iasă scandal”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

Directorul Colegiului Tehnic Rădăuţi, Gelu Ţugulea, a declarat pentru „Adevărul” că este la curent cu incidentul, că profesoara are rezultate foarte bune la BAC și că, pentru a dezamorsa situația, ea nu va mai preda la clasa respectivă: „Este profesor-doctor în istorie, un om total dedicat profesiei. Din motive personale, are o abordare specială. Ia lucrurile la modul personal. Are promovabilitate 100% la examene. Ea crede că-i poate stimula prin duritate verbală. Nu este un om răutăcioas. Are, cum se spune, o gură proastă. Regret cele întâmplate. Doamna şi-a cerut scuze elevilor. (…) Vom ajunge la o înlocuire a profesorarei de la clasă ca să dezamorsăm starea tensională”.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava a anunţat că va face o anchetă la Colegiul Tehnic din Rădăuţi pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Foto: Wokandapix / pixabay.com