Prodecanul Facultății de Teologie: Dacă un viol se soldează cu o sarcină, poate i-a plăcut

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Preotul Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie din București, invitat la Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei, a spus într-o emisiune că dacă o femeie rămâne însărcinată în urma unul viol e posibil să-i fi plăcut, potrivit Paginademedia.ro.

„Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”, a declarat preotul Vasile Răducă la postul de radio Trinitas.

De asemenea, acesta a mai spus și că sexul cu prezervativ este „masturbare” și i-a transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să încheie relația pe care o are cu un musulman.

„În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare”, a mai spus preotul.

CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de Răducă, adăugând că acesta nu va mai fi invitat la postul de radio.

Potrivit Hotnews.ro, în ce privește lipsa de reacție a moderatorului emisiunii, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a oferit ca posibilă explicație faptul că este masterand al preotului, „deși asta nu îl scuză”.

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a solicitat decanului Facultății de Teologie să-l demită pe prodecanul Vasile Răducă.

„I-am solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, prof. Ioan Moldoveanu, demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan. Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile. Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.