Procurorul propus pentru șefia DNA: Au fost dosare comandate la DNA

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro
Adina Florea a fost propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro

Procurorul propus de ministrul Justiției pentru șefia DNA, Adina Florea, a declarat într-un interviu pentru Adevărul că ea crede că există la DNA dosare comandate și s-au prioritizat anumite anchete.

„Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut”, a spus Adina Florea, pentru Adevărul, întrebată dacă crede că au fost dosare comandate la DNA.

De asemenea, aceasta a mai spus că „interceptările au devenit o regină a probelor”, deși „sunt încărcate de o doză de subiectivism” și nu este o adeptă a acestora.

„Eu nu găsesc rolul interceptărilor în dosarele având ca obiect infracţiunile de macrocriminalitate financiară. Din punctul meu de vedere, aceste infracţiuni se dovedesc în mod documentar.

De asta se numesc infracţiuni de criminalitate macro-economică. Este imposibil ca infractorul pe care îl cercetez pentru astfel de infracţiuni să nu fi lăsat o urmă documentară. Or un mijloc de probă documentar are o valoare probatorie mult mai mare decât o convorbire telefonică.

Da, interceptările îşi dovedesc rostul atunci când trebuie să susţină o anumită teză probatorie sau îşi găsesc rostul în cazul unui flagrant. Aici este nevoie de interceptare. Apoi, îşi găsesc locul şi rolul poate interceptările ambientale, atunci când vreau să urmăresc traseul infracţional al unei persoane pe care eu o cercetez”, a adăugat procurorul.

Adina Florea urmează ca pe 27 septembrie să susțină interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul este unul consultativ, iar numirea va depinde de președintele Klaus Iohannis.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.