Procurorul Mircea Negulescu a fost arestat preventiv

Mircea Negulescu. Foto: Observatorul Prahovean
Mircea Negulescu. Foto: Observatorul Prahovean

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis arestarea preventivă a fostului procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu. Judecătorii de la Curtea Supremă au admis contestația Secției de Investigare a infracțiunilor în justiție, față de decizia de plasare sub control judiciar a fostului procuror.

„Admite contestația formulată de PICCJ – SIIJ, desființează în parte încheierea atacată numai în ceea ce privește pe Negulescu Mircea și, rejudecând, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchet în ceea ce îl privește pe Negulescu Mircea, dispune arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la 23.07.2020 la 21.08.2020”, este decizia luată joi de instanța supremă.

Procurorii SIIJ au decis, în urmă cu o săptămână, să-l rețină pe Mircea Negulescu, după ce l-au acuzat că a falsificat probe în două dosare pe care le-a instrumentat.

Potrivit unor surse, Mircea Negulescu este acuzat că a „fabricat” probe în dosarul „Tony Blair”, pe care l-a instrumentat în calitate de procuror la DNA Ploieşti și în care au fost puși sub urmărire penală, în 2016, fostul premier Victor Ponta și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță.

De asemenea, el ar fi determinat martori, „prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare” sau să facă „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.