Probleme cu parolele elevilor din București la școala online: ”Pentru siguranța copiilor, să-și schimbe parolele”

Elevii din Capitală trebuie să își modifice parolele pe platformele de studiu online, după ce persoane neautorizate au pătruns în rețea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel, mai mulți elevi ar fi intrat pe alte conturi și ar fi perturbat orele de curs.

Polițiștii au intrat și ei pe fir, trimițând o recomandare scrisă către școlile din București, care își desfășoara activitatea doar în mediul online, din cauza pandemiei de coronavirus.

”Inspectoratul Școlar împreună cu Poliția au făcut o recomandare, printr-o adresă scrisă către școli, pentru siguranța copiilor să-și schimbe parolele de la platformele de învățare online și le-a specificat că datele de conectare sunt netransmisibile, astfel încât să nu poată fi accesate de persoane neautorizate. Nu au fost atacate de hackeri, copiii și-au dat datele de conectare de la unii la alții și aceștia au intrat și au perturbat orele. Copiii nu erau din clasa respectivă”, a declarat Roxana Cercel pentru HotNews.ro.

Autoritățile ne amintesc și: ”Accesul ilegal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.