Fostul Principe Nicolae a anunțat că își recunoaște copilul

Nicolae și soția sa, Alina Maria Binder. Foto: Pagina de Facebook Nicolae al României

Fostul Principe Nicolae a anunțat că recunoaște fetița de 3 ani pe care o are cu Nicoleta Cîrjan.

Nicoleta Cîrjan, fosta iubită a lui Nicholas Medforth-Mills, a declarat în repetate rânduri că Nicolae este tatăl copilului ei născut pe 10 februarie 2016, însă acesta a negat.

Acum, Nicolae a acceptat să realizeze un test de paternitate.

„În urma insistențelor mele de a face testul privind stabilirea paternității presupusului meu copil, doamna Nicoleta Cîrjan a acceptat realizarea acestuia. Rezultatul a fost pozitiv, reieșind că sunt tatăl copilului ei. Având în vedere contextul în care acest copil a venit pe lume, faptul că nu am avut o relație cu mama acestuia, mi-am asumat responsabilitatea legală fața de acesta. Din rațiuni care țin de protejarea intereselor superioare ale copilului, consider că orice aspect legat de viața acestuia este de natură strict privată. Din dorința expresă de a proteja copilul și pentru a nu-l supune niciunui risc mediatic sau de bullying am decis să încetez orice alte comentarii pe marginea acestui subiect”, a anunțat acesta pe rețeaua de socializare Facebook.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, cunoscut ca Principele Nicolae al României, a fost exclus din Casa Regală a României și înlăturat din linia de succesiune în anul 2015, după ce au apărut informații potrivit cărora ar urma să aibă un copil pe care nu îl recunoaște. Casa Regală i-a retras acestuia și titlul de „Principe”.

Nicolae este nepotul cel mai vârstnic al fostului Rege Mihai I al României. Mama sa este Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana. Născut și crescut în străinătate, el a vizitat România în 1992, pe când avea 7 ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală, care i-a fost retras ulterior.

Din 2017, el este căsătorit cu Alina Maria Binder.