Primul pacient care a făcut gripă și s-a infectat cu coronavirus în același timp

gripă
Foto: Mojpe / pixabay.com

A fost depistat primul caz al unui pacient care are COVID-19 și a făcut și gripă. Este vorba despre un pacient din Mexic, iar această veste îngrijorează comunitatea medicală care crede că s-ar putea pune, în următoarea perioadă, presiune și mai mare pe sistemul sanitar.

„Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009.

Potrivit directorului general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătății, Jose Luis Alomia, este vorba despre o femeie în vârstă de 54 de ani, cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună și care a avut cancer și o afecțiune pulmonară cronică.

El a precizat că pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună. Responsabilul medical a explicat că pacienta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán.

După mai multe săptămâni de spitalizare, femeia a fost externată pentru perioada 5-6 octombrie, dar a fost din nou internată după ce a prezentat febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.