Primul medic de familie anchetat pentru „vaccinare la chiuvetă”

vaccin doză moderna
Foto: mufidpwt / pixbay.com

Primul medic de familie investigat pentru așa-numita „vaccinare la chiuvetă” este o femeie din comuna Aninoasa, județul Dâmbovița. Ea este bănuită că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la clubul de fotbal din Pucioasa, condus chiar de soțul său, anunță postul de televiziune Digi 24.

Poliția Dâmbovița o acuză pe femeie că le-a eliberat fotbaliștilor adeverințe false de vaccinare și că ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Cabinetul medical unde ar fi avut loc „vaccinarea la chiuvetă” (doza se aruncă, iar persoana primește un certificat de vaccinare) se află în comuna Corbii Mari, în același județ.

„Medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberându-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-au permis participarea la competiții sportive”, informează Poliția.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, au mai transmis autoritățile.

În total, vor fi aduse la audieri 13 persoane.