Primul județ unde toți locuitorii trebuie să își acopere gura și nasul în spațiile publice

mască de protecție
Foto: OrnaW / pixabay.com

Galaţi a devenit primul județ din România care îi obligă pe oameni să-şi acopere gura şi nasul în spaţiile publice, anunță „Libertatea”.

Atât locuitorii din municipiul Galați, cât și cei din comune, vor fi obligați să poarte mască de protecție, ori să-și acopere nasul și gura cu ceva atunci când intră în mijloace de transport în comun, magazine, piețe, instituții publice, farmacii, șantiere în lucru ori în alte locuri unde sunt și alte persoane.

Hotărârea a fost luată vineri, 3 aprilie, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Măsura va fi pusă în practică începând de luni, 6 aprilie, mai notează sursa citată.

”Important în acest moment e să evităm transmiterea comunitară. De aceea devine obligatorie purtarea unei măști sau a unui sistem de protecție, indiferent cum este confecționat, numai să ne acoperim gura și nasul atunci când ne aflăm în spații aglomerate. Nu dispunem de o mască, putem avea una din bumbac, o eșarfă, orice alt mijloc doar pentru a nu transmite virusul și a evita transmiterea comunitară”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galaţi.

Administratorii și conducătorii instituțiilor sunt responsabili de a nu le permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și în incintele clădirilor și spațiilor publice menționate fără mijloacele de protecție a feței.

Foto: OrnaW / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.