Primul județ unde măștile de protecție devin obligatorii în apropierea școlilor, nu doar în interiorul lor

școală galați
Foto: Pagina de Facebook Școala Gimnazială Nr. 10 Galați

Începând de luni, 5 octombrie 2020, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în apropierea tuturor unităților de învățământ din județul Galați, a anunțat Prefectura Galați.

Concret, toți cei care se apropie la mai puțin de 100 de metri de o grădiniță, școală, liceu, colegiu etc, trebuie să poarte mască de protecție.

Hotărârea adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi are următorul conținut:

Articolul 1. Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora, este obligatorie.

Articolul 2. Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați va aduce la cunoștință prezenta hotărâre membrilor CJSU și instituțiilor interesate.

Potrivit Prefecturii Galați, această măsură a fost impusă din cauza creșterii numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați.

Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul…

Publicată de Instituția Prefectului – județul Galați pe Sâmbătă, 3 octombrie 2020

De la deschiderea școlilor în urmă cu două săptămâni, foarte multe voci au atras atenția că, deși în interiorul școlilor se respectă măsurile de protecție, părinții, bunicii sau alte rude care vin să își ia copiii de la școală stau la intrarea școlii în grupuri mari, fără să poarte măști de protecție și fără să respecte recomandările de distanțare socială. Acest fapt poate duce la răspândirea coronavirusului inclusiv la copii, care îl pot aduce în interiorul unităților de învățământ.