Primul deces al unui pacient infectat cu Omicron. „Trebuie să renunțăm la ideea că e o variantă mai ușoară”

omicron varianta covid coronavirus
Foto: geralt / pixabay.com

Primul deces al unei persoane infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus a fost raportat în Marea Britanie, anunță BBC.

Acesta este primul deces cunoscut până acum al unei persoane infectate cu Omicron. Până acum, la nivel mondial, nu fusese raportat niciun deces al unui pacient infectat cu varianta Omicron.

Anunțul a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson. După ce a vizitat o clinică din Londra, el a spus că noua variantă duce la spitalizări și că cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face este să se vaccineze cu cea de-a treia doză (booster).

El a mai spus că oamenii ar trebui să renunțe la ideea că Omicron este responsabil de forme mai ușoare ale bolii.

„Din păcate, da, Omicron duce la spitalizări și, din păcate, avem cel puțin un pacient confirmat cu Omicron care a decedat”, a declarat Boris Johnson.

„Așa că eu cred că trebuie să renunțăm la ideea că Omicron este o variantă mai ușoară a virusului și să admitem pur și simplu că se răspândește extrem de rapid în populație”, a completat el.

Luni, secretarul de stat pentru Sănătate din Regat, Sajid Javid, a spus că în Anglia sunt 10 persoane infectate cu Omicron internate în spital.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.