Primele dezvăluiri din ”dosarul 10 august”: Dragnea și huliganii țineau legătura cu structurile MAI

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

Surse din DIICOT, citate de Hotnews.ro, precizează că Mihai Valeriu, un subsecretar de stat din Ministerul de Interne a ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea, dar și cu liderii huliganilor în timpul protestelor din 10 august.

Potrivit sursei citate, Mihai Valeriu l-ar fi ținut la curent fără încetare pe Liviu Dragnea, care era la o petrecere la Scroviștea, prin intermediul lui Adrian Mlădinoiu, fost șofer al liderului PSD și fost secretar de stat în timpul lui Adrian Năstase.

Intervenția din Piața Victoriei a fost coordonată de către fostul ministru de Interne Carmen Dan, care era atunci în concediu, și nu de secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin, aflat în acea perioadă la comanda ministerului.

Carmen Dan a spus că doar a urmărit evenimentele din Piața Victoriei, însă raportul arată că a preluat comanda operațiunilor la ora 12:00, înainte ca majoritatea protestatarilor să se adune.

Surse oficiale spun că raportul conține date de la codurile persoanelor responsabile pentru intervenție, care vorbeau pe anumite stații, până la anumite mișcări de personal.

Mihai Valeriu, omul de legătură a lui Liviu Dragnea, a făcut naveta pe motocicletă între MAI și Piața Victoriei în toată ziua protestului.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. Șefii din Jandarmerie au fost puși sub acuzare în acest dosar pe 21 septembrie 2018, fiind acuzați de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Raportul va fi făcut public abia la finalizarea anchetei penale.