Primarul PSD din Iași cere abrogarea ordonanței de urgență și demisia lui Iordache

Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube
Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube

Primarul Iașului, Mihai Chirica, vicepreședinte PSD, este primul lider din partid care cere abrogarea ordonanței de urgență de modificare a codurilor penal.

Potrivit jurnaliștilor de la Republica.ro, Chirica a cerut, în această dimineață, și demisia lui Florin Iordache, ministrul Justiției.

De asemenea, Chirica a mai spus că protestele sunt „un duș rece” pentru PSD, iar o contramanifestație ar fi o mare greșeală. Vicepreședintele PSD a mai spus că „ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere”.

„Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”, a mai spus vicepreședintele PSD, primarul Mihai Chirica.

„Am ajuns într-un mod nejustificat într-o situație similară celei de la Revoluția din 1989, în care sute de mii de oameni au ieșit în stradă. (…) Azi asistăm din păcate de un blocaj introdus artificial. Un blocaj care să-i facă pe oameni vulnerabili, să-i facă să se înjure între ei, să se certe”, a mai spus Mihai Chirica.

Despre Dragnea, Chirica a spus că „e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.