Primarul din Baia Mare susține că mama sa i-a donat 1,5 milioane de euro

cătălin cherecheș baia mare
Cătălin Cherecheș a câștigat din pușcărie. Foto: Facebook

Primarul din Baia Mare a declarat că a primit o donație de un milion și jumătate de euro, de la mama lui, după ce inspectorii ANI au precizat că edilul nu poate justifica aproape 3 milioane de lei din averea sa.

„Pe parcursul a un an, un an şi ceva, mama mea mi-a acordat împrumuturi până la incidenţa sumei de 1,5 milioane de euro. În 2009, în baza unui contract notarial, respectiv a unui act notarial de donaţie, aceşti bani, 1,5 milioane de euro proveniți dintr-o vânzare a unui imobil, au fost certificați ca fiind donație”, a spus Cătălin Cherecheș.

Agenția Națională de Intergritate au descoperit ”existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN, Primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat al ANI.

Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în acest sens, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată.

Cherecheș nu este singurul conducător român care aruncă responsabilitatea pe umerii mamei. În urmă cu câteva luni, după ce a fost surprins la volanul unui autoturism de lux, baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că mașina i-a fost făcută cadou de mama sa, pensionară de la fabrica de textile din Focșani.