Primar PSD, prins în timp ce conducea un camion plin cu lemne, dar fără acte

Foto: Pixabay

Primarul Cristian Dică-Hristu (PSD) din comuna Vădești, din județul Argeș, este cercetat penal după ce a fost prins la volanului unui camion încărcat cu lemne fără să aibă și documentele necesare.

Edilul susține că transporta lemnele la gaterul soției sale și că ar fi avut doar câțiva metri cubi în plus față de documente.

Primarul a fost oprit de polițiști în civil în comuna Corbi.

”S-a făcut acea verificare, s-a constatat că există o cantitate de lemne în plus. Patru metri, ceva de genul ăsta, cinci aproximativ, șase, nu ştiu, nu ştiu sigur. Le-a confiscat şi cam atât deocamdată. O să facă, nu ştiu, o anchetă, aştept să mă sune”, a declarat primarul.

Polițiștii au, însă, altă variantă a poveștii care ar putea duce la pierderea mandatului de primar de către Dică-Hristu.

”Un bărbat de 57 de ani, din Vlădești, transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat celui mai apropiat Ocol Silvic.

Primarul risca o amendă penală sau o pedeapsă de un an de închisoare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.