Preoți plimbați, pe o uliță, într-o limuzină ca a reginei Marii Britanii

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

ÎPS Teodosie, ÎPS Ioachim şi PS Damaschin Dorneanul au oficiat slujba de târnosire de la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din comuna Baia, judeţul Suceava.

Aceştia au ajuns la poarta lăcaşului de cult cu două autoturisme de lux, stârnind indignarea localnicilor, potrivit Adevărul.

În Duminica a 3-a după Rusalii, pe 17 iunie, cetatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare de pe valea Moldovei a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Sute de credincioşi au asistat la sfinţirea bisericii cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din parohia Baia III.

Evenimentul a fost însă umbrit de apariția înalților prelați în mai multe automobile de lux, care au acaparat privirile enoriașilor.

Oamenii nu au apreciat deloc opulența episcopilor. „Am crezut că e nuntă cu maneliști”, a declarat o localnică, atunci când a văzut bolizii aliniați în fața bisericii.

ÎPS Teodosie a mai fost criticat pentru opulență în urmă cu trei ani, când de Ziua Națională, la parada din fața Prefecturii Constanța a apărut îmbrăcat în mantie de împărat.

Imaginea lui ÎPS Teodosie de a apărea la parada militară cu ţinuta unui rege a devenit virală pe internet şi a fost ţinta mai multor glume.

Cristian Tudor Popescu a scris, la rândul lui, despre gestul lui Teodosie de a apărea la parada militară cu ţinuta unui rege. „Dar dacă tot preamărim lupta de Ziua Naţională, de ce nu iese la defilare şi Biserica Ortodoxă Română? Nu e ea alături de Armată în încrederea populaţiei?

Nu luptă sfinţii părinţi zi şi noapte, nu ca soldaţii, câte-un război din an în paşte, împotriva Necuratului, a Nefârtatului, a lui Ucigă-l Crucea? Care nu se întrupează numai în atei şi sectanţi, dar îşi bagă coarnele, coada şi ochiul euroi chiar în clerul ortodox, de la popă la vlădică”, a scris el.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.