Prefectul Speranța Cliseru: ”Aveți încredere că noi respectăm legea”

speranța cliseru
Speranța Cliseru. Foto: Captură Digi 24

Speranța Cliseru, misteriosul prefect al Capitalei, a fost audiată timp de trei ore de procurorii militari, în cadrul anchetei asupra intervenției în forță a jandarmilor în Piața Victoriei în seara de 10 august.

Speranța Cliseru, om de casă al familiei Pandele, a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoria. Pe numele său este depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu.

”Am respectat legea adunărilor publice și acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația în vigoare”, a spus prefectul Capitalei.

Cu toate că atât Carmen Dan, Ministrul de Interne, și Laurențiu Cazan, omul care a coordonat acțiunile jandarmilor, au spus că Speranța Cliseru a urmărit evenimentele din centrul de comandă, prefectul Capitalei a spus că nu a fost prezentă la fața locului. ”Nu am fost în Piață”, a spus ea.

Aceasta a precizat, după ce a fost audiată în calitate de martor, că s-a ”prezentat de bună credință, fără avocați”.

Speranța Cliseru: ”Noi nu facem politică”

”Eu vreau să vă asigur că am respectat legea cu stricteţe, contrar a ceea ce s-a încercat sau vehiculat în spaţiul public. Nu înţeleg de ce au vrut alţii să denigreze instituţia prefectului, noi nu facem politică, noi respectăm legea prefectului. Să aveţi încredere că noi respectăm legea. Nu pot detalia sau explica modul în care alte instituţii au acţionat. Eu vorbesc doar despre mine”, a spus Speranța Cliseru.

Prefectul Capitalei a fost cea care a semnat ordinul de intervenție în forță a jandarmilor în Piața Victoriei. Evenimentele din Piață s-au soldat cu sute de răniți în rândul protestatarilor și, eventual, cu peste 300 de plângeri penale.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că nu a vorbit cu prefectul Capitalei în timpul evenimentelor din 10 august.