„Preafericitul Daniel și Preacondamnatul Dragnea”, vinovații lui Băsescu pentru eșecul referendumului

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu e de părere că „eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR/PSD nu poate controla votul popular”.

„Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor.

Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i mâna pe români la vot, iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de duminică.

Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eşecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea Guvernului şi pentru PSD, plus banii cheltuiţi.

În plus, eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR/PSD nu poate controla votul popular”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Înainte de a-și exprima votul, Traian Băsescu a dat mâna cu toată lumea mai puțin cu un membru al comisiei de votare, care a refuzat să-l salute. „Un domn care citea o carte. Probabil era un pesedist înrăit. Prostia nu poate să te deranjeze, doar o compătimești”, a declarat Băsescu, după vot.

Referendum 2018. ​Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, duminică, la ora 21.00, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central (BEC). Pentru a fi validat era nevoie de o prezență de cel puțin 30% a românilor înscriși în listele electorale permanente.

În cele două zile în care s-a desfășurat votarea, la urne au venit 3.731.704 persoane. Dintre acestea 1.901.888 sunt alegători din mediul rural, iar 1.829.816 din urban.