Poștașii au primit o mărire de salariu, dar viitorul lor e sumbru

Activitatea poștașilor a fost dată peste cap de Sărbătorile de iarnă. Foto: Observator

Angajații Poștei Române, considerată de mulți drept cea mai înapoiată instituție publică din țara noastră, vor beneficia de o majorare de salariu de 15% începând din această lună.

Peste peste 13.260 de angajați ai Poștei Române vor primi în medie la salariu o sumă de 337 de lei, reprezentând o majorare de 15%, cea mai mare din ultimii zece ani, potrivit Profit.ro.

Câștigul mediu salarial este de 2.346 lei, potrivit bugetului Poștei pe anul 2018, ceea ce înseamnă circa 1.375 lei net.

Poșta Română, care este deținută de Ministerul Comunicațiilor, a acumulat numeroase datorii de-a lungul ultimilor ani, însă are la fel de mulți angajați ca Petrom, cea mai profitabilă companie din România.

Dacia, care este cea mai mare companie din țara noastră, are cu doar o mie de angajați mai mult decât Poșta Română.

Plata cu cardul amenință existența poștașilor

Se anunță vremuri grele pentru poștași, mai ales după ce Ministerul Finanțelor a anunțat că vrea să introducă plata pensiilor pe card pentru toți pensionarii.

În acest moment, peste un 1,5 milioane de români sunt vizitați lunar de poștași, cu pensia. Statul va scuti mai mult de jumătate din cheltuieli prin mutarea tuturor pensiilor pe card, dar va provoca o gravă criză financiară Poștei Române.

Anul trecut, compania a avut un profit net de aproape 14 de milioane de lei, consemnând venituri totale de 1,126 milioane de lei.