Polițiștii anchetează „Vaccinarea la chiuvetă”: „Vin cu forme severe de COVID-19, se declară vaccinați”

FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Medicii din Timișoara spun că există un fenomen care tinde să capete amploare. Potrivit acestora, unii bolnavi de coronavirus ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați. Doctorii au dubii în legătură cu certificatele de vaccinare, iar polițiștii au întocmit un dosar penal în rem și fac cercetări, potrivit tion.ro.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, spune că au fost pacienți care au făcut forme severe în urma infecției cu COVID-19, deși spuneau că sunt vaccinați.

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați.

Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața.

Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Doza unică se face în principal la medicii de familie. Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a anunțat că, în urma informațiilor din presă, au fost începute cercetări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.