Polițiști: „Waze nu le știe chiar pe toate”

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Poliția Română a transmis printr-un mesaj pe Facebook că „Waze nu le știe chiar pe toate”. Totul a pornit de la o discuție care a avut loc în trafic și a fost postată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Dialog aseară între un șofer și un polițist:
– Dar nu trebuia să fiți aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu…dacă nu aveți, nu suflu!
Concluzii:
1. Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate…
2. Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!
3. Dacă sunteți reticent și agresiv nu rezolvați nimic! Din contră, asta vă poate agrava situația.
Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimația etc. când a fost oprit de poliție într-o altă țară? Ne puteți spune și nouă ce reacție au avut polițiștii?”, a postat Poliția Română pe Facebook. 

La această postare au fost sute de mesaje, iar Poliția a venit și cu precizări: „Legat de polițiștii români care stau ascunși cu aparatul radar, vă facem cunoștință cu Pierre sau Jacque (nu îi știm exact numele), din cadrul Poliției Municipale Amiens din Franța! Până la urmă, dacă respecți legea nici nu contează unde stă polițistul!”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.