Polițiști agresați în stradă: „Vrei să te bat cu pistolul în mână?” | VIDEO

FOTO: Capturi video
FOTO: Capturi video

Doi agenți de poliție care au intervenit să aplaneze un conflict în localitatea Stănești din județul Gorj, au fost agresați de doi indivizi. Întreaga scenă a fost filmată de un martor cu un telefon mobil.

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 17:00. O femeie a sunat la 112 și a reclamat un scandal între două persoane aflate în stare de ebrietate. Când au venit polițiștii, cei doi au devenit recalcitranți.

„Imediat, poliţiştii, prezenţi la faţa locului, au solicitat sprijin, astfel încât spre localitatea respectivă au fost redirecţionate echipaje de ordine publică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În prezent, unul dintre cei doi agresori, un tânăr de 23 de ani, din judeţul Buzău, se află în custodia Poliţiei, iar celălalt a fost identificat şi este căutat de către forţele de ordine”, a transmis IPJ Gorj, într-un comunicat.

Cei doi bărbaţi au reuşit să fugă, unul dintre ei cu cătușele la mâini. Amândoi au fost prinși duminică seara. În urma audierilor, luni dimineața, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind duși în arestul Poliției Gorj. Scandalul cu polițiștii a fost filmat de un martor, cu telefonul mobil. „Vrei să te bat cu pistolul în mână?”, se aude vocea unuia dintre tineri.

„Urmare a unui apel la 112, prin care se sesiza o stare conflictuală, un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, reuşind imobilizarea unui bărbat, moment în care, mai multe persoane au intervenit, pentru a-l scăpa. Imediat, poliţiştii, prezenţi la faţa locului, au solicitat sprijin, astfel încât, spre localitatea respectivă, au fost redirecţionate echipaje de ordine publică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. La momentul intervenţiei în cadrul unui eveniment, poliţiştii acţionează gradual si proportional, scopul nostru fiind evitarea escaladarii conflictului, prevenirea actelor de violenţă si foarte important, salvarea de vieţi”, a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Polițiști agresați și la Iași

Un tânăr din Vaslui a intrat cu mașina într-o autospecială a Poliției și apoi i-a agresat pe oamenii legii. Întreaga scenă a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 5:00. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie trimis în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Va fi cercetat pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Am deschis prin proces-verbal sesizare, pentru două infracțiuni de ultraj. Una dintre infracțiunile de ultraj este prin lovire. Cea de-a două infracțiune de ultraj este prin distrugere. Mai avem o infracțiune de tulburarea ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, potrivit bzi.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.