Polițist român, elogiat în presa italiană. A ajutat la prinderea unui preot care conducea o rețea mafiotă

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Un polițist român a fost lăudat în presa din Italia, după ce, cu ajutorul său, au fost arestați capii unei rețele de trafic de droguri. Jurnaliștii de la Il Valore Italiano scriu că, pentru prima dată în Italia, o operațiune a Poliției din Peninsulă s-a încheiat cu ajutorul unui agent sub acoperire străin.

Ancheta a avut loc la Torino și a dus la destructurarea unei rețele de trafic internațional de droguri. Două persoane, un bărbat și o femeie, au fost arestate.

„O rețea internațională de droguri, oprită de acțiunea – sub acoperire – a unui agent aparținând unei forțe de poliție străine. Polițiștii italieni au reușit să aresteze două persoane implicate în traficul internațional de droguri datorită contribuției unui coleg român, care s-a infiltrat în rețeaua de infractori”, scrie torinooggi.it.

Polițistul român a reușit să se infiltreze sub acoperire în rețea. Potrivit anchetatorilor, aceștia transportau mari cantități de cocaină și heroină din America de Sud, în special din Brazilia.

Liderul organizației era un preot evanghelist, în vârstă de 39 de ani, poreclit „People”, care predica într-o biserică de la periferia orașului Torino. Potrivit anchetatorilor, preotul cu viață dublă se folosea de poziția sa din interiorul comunității religioase pentru a-și crea un alibi și pentru a se feri de suspiciuni.

Preotul se ocupa de organizarea transporturilor, iar femeia se ocupa de curieri. Polițiștii spun că o parte dintre curieri erau recrutați din România, iar ancheta a pornit de la procurorii români.

Polițistul român, pe care jurnaliștii italieni l-au denumit „agentul 007”, a intrat în rețea sub acoperire participând la transporturi de droguri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.