Poliția i-a amendat pe toți miniștrii care au apărut în fotografia de la ziua lui Ludovic Orban

Sursa foto: Victor Ponta/Facebook
Sursa foto: Victor Ponta/Facebook

Direcția Generală a Poliției Municipiului București anunță că a aplicat sâmbătă amenzi pentru patru membri ai Cabinetului Orban care nu au respectat regulile privind purtarea măștii și fumatului în spații închise.

„Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară. A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător”, arată un comunicat de presă.

Tot ieri, reprezentanții Guvernului au anunțat că Ludovic Orban a plătit deja amenzile prin intermediul platformei ghiseul.ro.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, arată un comunicat al Guvernului.

O fotografie în care apare premierul Ludovic Orban alături de mai mulți miniștri într-un birou, în timp ce fumează, a fost publicată de mai mulți lideri PSD pe Facebook, printre care Olguța Vasilescu sau Orlando Teodorovici.

În imagine apar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Orban a spus, pentru Libertatea, că fotografia este făcută de ziua sa de naștere, pe 25 mai. „Au venit câțiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alții, lucruri de domeniul evidenței. (…) Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naștere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30 – 18:00, au venit la mine mai mulți colegi care se și văd în poză.

Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este norma, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă și i-am servit cu o gustare, cu un pahare de bere, nu am făcut nimic rău”, a declarat Ludovic Orban, pentru Libertatea.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.