Infrastructura la pământ. O porțiune dintr-un pod s-a prăbușit peste șosea | VIDEO

pod rutier prăbușit buzău
Foto: Realitatea de Buzău

O porțiune dintr-un pod rutier din Buzău s-a desprins și s-a prăbușit pe șoseaua de dedesubt vineri, 21 iunie, relatează publicația locală „Realitatea de Buzău”.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime deoarece pe pod nu trecea nimeni, și nici sub acesta nu se afla vreo persoană.

S-au desprins porțiunea destinată circulației pietonale și balustrada podului, acestea prăbușindu-se pe șosea (pe breteaua care duce spre Brăila).

Autoritățile au decis ca podul de la Marghiloman să fie închis pentru toate categoriile de participanți la trafic. Măsura a fost luată pentru diminuarea tuturor riscurilor, având în vedere că podul mai prezintă și alte fisuri și nimeni nu poate exclude varianta prăbușirii sale, mai notează sursa citată.

Potrivit postului de televiziune Digi24, podul este vechi de 50 de ani, iar ultima expertiză tehnică a fost realizată chiar anul trecut, în 2018.

Infrastructura din România, în pragul colapsului

Din păcate, nu este primul exemplu că infrastructura din România a fost lăsată pur și simplu de izbeliște, și că lipsa investițiilor a ajuns să pună în pericol viața oamenilor.

De exemplu, în februarie 2018, o pasarelă veche s-a prăbușit peste liniile de cale ferată din Gara Ploieşti Vest. Ea susţinea conductele de termoficare şi era foarte ruginită.

La doar câteva luni, în august 2018, podul feroviar de la Budila, din județul Brașov, s-a prăbușit din cauza unei viituri.

Iar în februarie 2019 balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, din judeţul Prahova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.