Piatra funerară a cântărețului Valeriu Sterian a fost distrusă

FOTO: Zoia Alecu/Facebook
FOTO: Zoia Alecu/Facebook

Compozitoarea Zoia Alecu a postat pe Facebook o imagine cu o piatră funerară vandalizată și spune că îi aparține cântărețului de muzică folk Valeriu Sterian.

„Aflu cu mare tristețe că placa funerară de la mormântul lui Vali Sterian a fost distrusă. Nu pot accepta ura, răutatea, distrugerea. E un gest care nu are nimic de-a face cu omenia. Ce e de făcut? Ce putem noi face?”, a scris Zoia Alecu pe Facebook.

În fotografie apare o piatră funerară pe care sunt scrise versurile „Doamne, vino, Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni”.

Potrivit unor comentarii la această postare, distruerea a avut loc accidental, după ce o mașină ar fi dat peste monumentul funerar. Valeriu Sterian este înmormântat în cimitirul Bellu din București.

Valeriu Steria este unul dintre liderii care a pus bazele folk-ului românesc în anii `70. S-a remarcat atât ca muzician cât și ca poet. A colaborat cu muzicieni români precum Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Doru Stănculescu sau Maria Gheorghiu. A cântat pe aceeași scenă cu nume precum Joan Baez sau Cliff Richard.

În timpul Revoluției din 1989 la Televiziunea Română a fost difuzată piesa „Nopți”, care a rămas cunoscută de public ca „Vino, Doamne!”. Această piesă este primul hit al României eliberată de comunism.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.