Pedeapsă exemplară primită de doi tineri care au mâncat semințe în parc și au aruncat cojile pe jos

FOTO: zdbc.ro
FOTO: zdbc.ro

Doi tineri care mâncau semințe și aruncau cojile pe jos într-un parc din Bacău au fost sancționați de polițiști și obligați să măture zona în care au făcut mizerie, relatează Ziarul de Bacău.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că sunt multe astfel de cazuri, însă zonele unde au loc cu precădere astfel de situații sunt monitorizate atent.

„Odată cu venirea verii zonele de promenadă, parcurile și locurile de joacă sunt asaltate de grupuri de tineri, adulți care și-au făcut un obicei de a consuma băuturi alcoolice, semințe și de a distruge mobilierul urban. Știm că nu sunt cazuri singulare în orașul nostru și de aceea agenții noștri vor monitoriza zonele unde se confruntă frecvent cu astfel de situații.

Totodată, le reamintim cetățenilor că desfacerea și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții, mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 de lei iar aruncarea cojilor de semințe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 300 de lei”, arată Poliția Locală Bacău, într-un comunicat de presă.

De asemenea, în zilele de 16 și 21 iunie au fost depistați în locații diferite din municipiul Bacău persoane care au depozitat pe domeniul public materiale de construcții realizate din amenajarea locuinței.

Persoanele în cauză au fost identificate, sancționate contravențional și ca măsură complementară s-a dispus igienizarea spațiilor folosite pentru depozitarea materialelor

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.