Patru mijloace de transport mai rapide decât mașina, într-un oraș aglomerat

Se apropie vremea caldă când vom putea lăsa acasă mașina, în parcare, pentru a apela la variante alternative de transport, mult mai interesante și chiar mai rapide atunci când vorbim de orașele mari și aglomerate, cu ambuteiaje.

Vă propunem doar 4 variante de transport rapid, unele pot fi aplicate doar pentru distracție, însă altele constituie chiar soluții pentru a ajunge la birou mai rapid într-o zi aglomerată.

Trotinete

Trotinete sunt de foarte multe tipuri, în general sunt îndrăgite de copii, însă modelele noi sunt atractive și pentru adulți. Dacă vorbim despre transportul zilnic la locul de muncă, ideală este o trotinetă electrică pentru ca să nu transpiri pe drum de la prea mult efort fizic. Acestea sunt foarte rapide, se strecoară prin trafic, au dimensiuni reduse și pot fi depozitate ușor.

În schimb trotinetele obișnuite sunt ideale pentru o plimbare în parc. Există mai multe tipuri de trotinete. De exemplu, există trotinete cu două roți pe partea din față sau pe cea din spate, pentru mai multă stabilitate, dar și multe alte modele cu design inedit.

Role

Rolele nu prea pot reprezenta un mijloc viabil de transport zilnic la locul de muncă, însă pentru iubitorii de activități sportive reprezintă o variantă mai bună decât trotineta pentru că implică un efort mai mare, o solicitare a mai multor grupe de mușchi și arderea implicit a mai multor calorii.

Rolele sunt ideale și pentru cei mici, riscurile fiind totuși accidentările de care însă îi puteți proteja cu apărători, genunchere, cască etc.

Skateboard

Skateboard-ul reprezintă un mijloc de transport foarte ‘cool’, însă ai nevoie de ceva experiență pentru a putea merge distanțe mai lungi. În ultimii ani au devenit foarte populare și alte tipuri de ‘plăci’ în afara de clasicul skateboard, cum ar fi longboard-ul, care e mai lung și mai stabil, însă mai greoi la viraje.

Bicicleta

Cea mai populară variantă alternativă de transport în oraș, dar și cea mai avantajoasă, rămâne bicicleta. În București, chiar și autoritățile au susținut achiziția de biciclete electrice cu diferite vouchere, însă și bicicletele clasice rămân mult mai rapide decât deplasarea cu mașina în centrul orașului.

În plus, mersul pe bicicletă aduce o groază de beneficii pentru sănătate. Practic, utilizarea unei biciclete aduce numai beneficii. Poate singurul inconvenient ar fi numărul mic de piste de biciclete atât în Capitală cât și în restul orașelor din România, iar circulația pe benzile destinate mașinilor ridică un oarecare risc suplimentar.

Oricare dintre aceste mijloace de transport are și avantajul că nu consumă combustibil și nu implică un cost constant precum mașina.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.