Pățania a 2 tineri care au vrut să cumpere un iepure din pet shop. Ce le-a zis vânzătoarea: „Am rămas amândoi surprinși”

iepure
Foto: SimonaR / pixabay.com

Doi tineri din România în vârstă de 21, respectiv 25 de ani, au vrut să cumpere un iepure dintr-un pet shop, însă vânzătoarea le-a cerut să vină cu părinții. Nici după ce i-au spus că sunt amândoi adulți și au adus și dovezi în acest sens vânzătoarea nu s-a lăsat înduplecată, iar tinerii nu au putut cumpăra animalul.

Incidentul a fost relatat pe rețeaua de socializare Reddit.

„Acum câteva zile, mă plimbam cu un prieten prin mall (eu – M21, el – M25). La un moment dat, am trecut pe lângă un Animax. Ne-am hotărât să intrăm în magazin și am văzut un iepure de vânzare. Era mic și drăguț și puțin cam negru. Amicul meu voia să îl cumpere, pentru că mai avea deja un iepure acasă și, din ce spunea el, se simțea cam singur. Bun, merge la vânzătoare și îi spune:

Bună ziua. Aș dori să cumpăr acest iepure.

Vânzătoarea se uită la el, îl măsoară din cap până în picioare și spune:

Îmi pare rău, trebuie să vii cu părinții.

Am rămas amândoi surprinși. I-am explicat că amândoi suntem adulți. La un moment dat, amicul meu i-a arătat și buletinul. Femeia a spus că nu o interesează, TREBUIE să venim cu PĂRINȚII. Și aici vine faza amuzantă/cringe, numiți-o cum vreți voi… Ambii părinți ai amicului meu sunt morți. El locuiește singur și se întreține singur. Când i-a spus asta vânzătoarei, ea a spus că nu o interesează.

Mi s-a părut atât de revoltător, încât am cerut să vorbesc cu un manager. Ea mi-a spus că managerul nu e acolo și că ea nu ne dă iepurele. Probabil credea că suntem minori, deși nu avea niciun motiv să creadă asta pentru că îi fusese arătat cel puțin un buletin.

Întrebarea mea: E posibil așa ceva? E justificat cum a procedat vânzătoarea?”, a povestit utilizatorul.

Unii dintre cei care au citit povestea au fost de părere că vânzătoarea nu avea dreptul să îi refuze, în vreme ce alți internauți au apreciat că vânzătoarea nu a făcut altceva decât să protejeze animalul întrucât cei 2 clienți nu i-au făcut o impresie bună.

„Hello! Am lucrat in Animax. Vanzatoarea in mod normal din ce descrii tu nu avea dreptul sa te refuze ca i se rupe ei. Da am avut situatii in care oamenii au ajuns in cele din urma sa isi neglijeze noii companioni. In general ca vanzator in astfel de magazin, de multe ori ajungeam sa imi dau seama daca clientul isi dorea animal si stia despre ce e vorba. (…) daca imi venea client si era sigur ca vrea sa il ia si punct, il vindeam. Ba chiar as fi mai ok ca vanzator in astfel de petshop daca animalul este cumparat decat sa se intoarca inapoi la „crescator””, a explicat un internaut.

„Probabil ca este justificat cum a procedat vanzatoarea daca ea credea ca nu aveti intentii bune cu animalul si vreti sa il chinuiți. Nu poti obliga pe cineva sa iti vanda un animal doar pentru ca tu il vrei”, a comentat altcineva.

„Incercati si in alta parte si daca patiti la fel, eu zic sa faceti o mica analiza si retrospectiva a felului in care apareti pentru/in public”, a mai spus un utilizator al rețelei.

Foto: SimonaR / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.