Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a accesa fonduri europene pentru afacerea ta

FOTO: Malachi Witt/Pixabay
FOTO: Malachi Witt/Pixabay

Atunci când vine vorba de accesat fonduri europene pentru o afacere, întotdeauna există un risc în implementarea unui proiect. De aceea ar fi bine să colaborezi cu o bancă, care să-ți dea informații cu privire la procedurile de achiziție din cadrul proiectului, la pregătirea documentației de plată, astfel încât să dispară aceste probleme.

De asemenea, trebuie să știți că există bănci care vă ajută nu doar la întocmirea dosarului, ci și la recuperare a unei părți din cheltuielile de consultanță. O listă cuprinzătoare de detalii despre cum să accesați fonduri europene găsiți – AICI.

Pentru demararea proiectului aveți nevoie de scrisoare de confort, solicitată de Autoritatea de Management, la momentul depunerii cererii de finanțare sau într-un anumit termen de la data notificării privind aprobarea proiectului pentru a dovedi capacitatea firmei și susrsa de cofinanțare a proiectului.

De asemenea, tot pentru demararea proiectului, mai trebuie să depuneți scrisoare de garanție bancară. Mai exact, pentru a putea beneficia de avans în vederea demarării investiției, ți se solicită să depui o garanție financiară eliberată de către o bancă. Mai multe detalii găsiți – AICI.

În ceea ce privește implementarea proiectului, aveți nevoie de credit punte, finanțarea nerambursabilă, care asigură posibilitatea demarării și implementării investiției până la momentul încasării sumelor nerambursabile.

De asemenea, ați putea avea nevoie de credit pentru investiții, prin care se asigură constribuția firmei tale la proiect. Se dimensionează în funcție de proiect și de capacitatea voastră de a rambursa. E posibil să aveți nevoie și de un credit pe termen scurt pentru finanțarea TVA.

Un alt avantaj atunci când lucrezi cu o bancă pentru a accesa fonduri europene este că în toată această perioadă consilierii ți se va explica foarte clar care sunt criteriile de eligibilitate, dacă le respecți și apoi, în pasul următor, care sunt criteriile de evaluare a proiectelor.

În plus, lucrând cu aceeași bancă poți avea un plan de mijloace și tehnologii la costuri avantajoase pentru a face tranzacții sau plăți cu cardul pe internet pentru firma ta.