Parlamentul European ar putea deveni centru de testare pentru coronavirus

Parlamentul European FOTO: European Parliament/ pagina de Facebook
Parlamentul European FOTO: European Parliament/ pagina de Facebook

Sediul din Strasbourg al Parlamentului European ar putea fi transformat într-un centru de testare pentru COVID-19.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat că decizia a fost luată după consultări cu autoritățile din Franța.

”Am vrut să fim alături de orașul care ne găzduiește și de cetățenii săi, în aceste vremuri dificile”, a scris Sassoli pe Twitter.

Primarul din Strasbourg, Roland Ries, a precizat că a fost ”profund atins” de anunț și a catalogat gestul drept unul ”umanist”.

”Decizia este un simbol al ajutorului reciproc pe care țările europene trebuie să îl arate în lupta împotriva epidemiei”, a adăugat edilul.

Nu a fost anunțată, însă, și data la care clădirile parlamentului vor fi transformate în centru de testare.

Franța are aproape 100.000 de cazuri de infecție cu COVID-19 și peste 8.900 de victime.

Uniunea Europeană a fost criticată și din interior, în special de premierul irlandez Leo Varadkar, pentru felul în care a gestionat criza coronavirusului.

”Este o recesiune simetrică. Ne afectează pe toți. Este vremea ca Europa să aibă un răspuns comun bazat pe solidaritate”, a spus premierul irlandez pentru Euronews.

Irlanda cere introducerea obligațiunilor ”corona bonds”, alături de alte țări, precum Italia și Spania, măsura urmând să împartă datoriile provocate de criza coronavirusului în întreg spațiul comunitar.