Parlamentul a votat repatrierea aurului! Dragnea și ai săi nu au avizul Băncii Centrale Europene

Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat
Liviu Dragnea. Foto: Partidul Social Democrat

Cu toate că nu deține acordul Băncii Centrale Europene, proiectul de lege de repatriere a rezervei de aur, mai precis 91,5% din totalul aurului depozitat de România în străinătate, a fost votat de Parlament.

Parlamentarii au trecut proiectul cu 165 de voturi ”pentru”, 90 ”împotrivă” și 3 abțineri. Doar câteva ore mai târziu, Guvernul a avertizat Parlamentul că pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să aibă acordul Băncii Centrale Europene (BCE).

Proiectul de lege nu a fost votat de partidele de opoziţie şi nici de UDMR, care a reclamat că nu s-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei astfel de măsuri. ALDE a votat, alături de PSD, cât și de reprezentanții minorităților naționale, pentru repatrierea aurului.

Proiectul de lege are șanse mici de a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis, mai ales că nu deține avizul BCE, obligatoriu în acest caz.

Proiectul iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prevede ca BNR să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv aproape 56 de tone de aur, depozitele de aur constituite în străinătate neputând depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.