Parlamentarii care au reclamat „Copiii Referendumului” la DIICOT

FOTO: Captură video Papaya Advertising
FOTO: Captură video Papaya Advertising

Robert Tiderle, de la Papaya Advertising, agenția de publicitate care a realizat clipul împotriva referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție, a fost la Poliție, în această dimineață, pentru declarații.

Potrivit Hotnews.ro, sesizarea a fost depusă la Autoritatea pentru Protecția Copilului, instituție care a decis să o trimită spre soluționare la Poliție.

„Dacă cineva nu și-a făcut treaba deloc, atunci e chiar această Autoritate pentru Protecția Copilului, care putea să răspundă foarte simplu și rapid grupului de parlamentari, deoarece contractele pe care noi le încheiem, pe care agenția de casting le semnează cu părinții ajung la această autoritate, împreună cu un aviz de la psiholog și de la medicul de familie.

Autoritatea putea să răspundă, având deja aceste contracte. În rest, e timp pierdut pentru toată lumea, mai ales pentru poliție și pentru noi”, a declarat Tiderle, pentru Hotnews.ro.

Este cea de-a doua sesizare. Săptămâna trecută, Direcția de Investigații Criminale s-a sesizat în urma unui memoriu primit de la mai mulți parlamentari.

Jurnalistul Vlad Petreanu scrie pe blogul său că este vorba despre 15 parlamentari care cer începerea unei anchete împotriva agenției Papaya.

„În acord cu textele invocate, vă rugăm să dispuneți o anchetă prin care să cercetați dacă copiii din spotul publicitar au avut acordul părinților la filmarea acestuia, dacă a existat o situație de exploatare a acestora sau dacă acești copii au fost abuzați emoțional sau economic”, arată documentul postat pe Vlad Petreanu pe blogul său.

Vlad Petreanu scrie și cine sunt cei 15 parlamentari care cer acest lucru.

Dintre aceștia, 10 sunt de la PNL: Cupșa Ioan, Mihalescu Dumitru, Popescu Pavel, Fădor Angelica, Cherecheș Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartău Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniță Antoneta, Neagu Nicolae.

Printre semnatari mai sunt trei parlamentari de la PSD ( Jivan Luminița-Maria, Titus Corlățean, Gabriel-Beniamin Leș), unul de la ALDE (Cătăniciu Steluța-Gustica) și unul de la Minorități (Groșaru Andi-Gabriel).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.