Parlamentarii bulgari au renunțat la salarii până la sfârșitul crizei

FOTO: mozart_sybilla/Pixabay.com
FOTO: mozart_sybilla/Pixabay.com

Deputații bulgari au decis să renunțe integral la salarii până la ridicarea stării de urgență în țară. Propunerea a fost făcută de GERB, partidul aflat la guvernare și a fost susținută în unanimitate cu 170 de voturi „pentru”, potrivit G4Media.ro.

Potrivit propunerii, după ce din salariu li se vor opri sumele pentru impozite și asigurări, suma rămasă va fi transferată într-un cont al Ministerului Sănătății de la Sofia. Banii urmează să fie folosiți pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

De asemenea, măsura se va aplica și pentru alți reprezentanți de rang înalt, însă nu va influența salariul președintelui și vicepreședintelui țării, al înalților magistrați, ale cărora salarii sunt dependente de cele ale deputaților.

„Mă faceți să mă simt mândru că fac parte din Adunarea Națională! Această propunere arată o adevărată empatie față de problemele poporului bulgar și mediului de afaceri din Bugaria”, s-a adresat exaltat guvernanților liderul Partidului Volia, Veselin Mareșki.

Aceeași reacție au avut-o și parlamentarii din celelalte partide. „Suntem în vreme de ciumă. Trebuie să fim împreună. Cine, dacă nu președintele, trebuie să arate această bărbăție, maturitate și responsabilitate? Cine, dacă nu însuși tatăl națiunii bulgare, ar trebui să dovedească că se poate și să dezmintă toate acele absurdități la adresa imaginii sale. Fiți bărbat, politician si bulgar! Vă mai trebuie foarte puțin! Acționați!”, i s-a adresat șefului statului deputatul de la Frontul Național pentru Salvarea Bulgariei, Valentin Kasabov.

FOTO: mozart_sybilla/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.