Parisul, sub asediu: Vestele galbene protestează din nou

Protestul vestelor galbene a început în urmă cu o lună de zile. Foto: Pixabay

Un nou protest de amploare are loc astăzi în capitala Franței, dar și în orașe din restul țării, peste 89.000 de polițiști fiind mobilizați azi în ”Hexagon”.

Zeci de străzi din centrul Parisului au fost închise circulației, iar muzeele, monumentele, printre care și Turnul Eiffel, dar și zeci de magazine nu vor fi deschise astăzi.

În Paris au fost mobilizați peste 8.000 de polițiști.

La ora 10 dimineața, doar 2.000 de protestatari se adunaseră pe celebrul bulevard Champs Elysees. Numărul acestora crește cu fiecare oră care trece.

Peste 480 de manifestanți au fost reținuți de forțele de ordine la Paris. Au avut loc ciocniri violente cu forțele de ordine.

Protestul ”vestelor galbene” – pe care toți șoferii din Franța sunt obligați să le țină în mașină – a început în urmă cu patru săptămâni, drept răspuns la creșterea prețurilor la carburant.

Manifestările pașinice s-au transformat rapid în proteste violente, cu sute de răniți, dar și cu pagube materiale considerabile.

Președintele Emmanuel Macron, căruia protestatarii îi cer insistent demisia, a amânat creșterea prețului la combustibili, însă acest lucru nu a oprit mișcarea ”vestelor galbene”.