Părinții unui elev din București au dat în judecată școala unde acesta învață. Vor 15.000 de euro!

Foto: Adevărul.ro

Părinții unui copil de 11 ani din București au dat în judecată Școala 181 din Capitală, după ce acesta a fost bătut de un coleg și a ajuns la spital.

Familia cere daune de 15.000 de euro, după ce copilul a fost victimă a bullying-ului.

Altercația dintre cei doi elevi a avut loc în sala de clasă, la începutul lunii trecute.

”După momentul acesta, părinții au fost nevoiți să-și opereze copilul, sub anestezie generală, la 11 ani. S-au adresat instituției de învățământ. Ei nu au vrut, de aceea am fost nevoiți să mergem cu o acțiune în instanță să conservăm aceste probe pentru că în 30 de zile s-ar fi șters”, a spus avocatul părinților, citat de mediafax.ro, potrivit Digi24.

Se pare că învățătoarea nu a intervenit să îi despartă pe cei doi elevi. Mai mult, familia acuză că nici gardianul nu s-a implicat în salvarea copilului agresat.

Avocatul mai susține că elevul pe care îl reprezintă s-a ales pe nedrept cu nota scăzută la purtare, iar un transfer la o altă școală este foarte dificil.

Potrivit certificatului medico-legal, copilul a suferit un traumatism de priamidă nazală cu fractura oaselor nazale.

Este unul dintre primele cazuri ajunse în Justiție pe legea bullying-ului, care a intrat în vigoare în 22 noiembrie 2019 și interzice orice comportament care constă în violență psihologică.