Părinții adolescenților care au incendiat Iulius Mall, condamnați să plătească 220.000 de euro

incendiu iulius mall
Incendiul de la Iulius Mall din decembrie 2023 a fost provocat de 2 adolescenți care s-au jucat cu petarde. Foto: Gherla Info

Cei 2 adolescenți care au incendiat Iulius Mall din Cluj-Napoca în decembrie 2023 au fost condamnați de instanță la plata a 1,1 milioane de lei (peste 220.000 de euro), în solidar cu mamele lor, anunță publicația locală „Monitorul de Cluj”.

Suma de bani reprezintă despăgubirea pe care familiile tinerilor trebuie să o plătească către Auchan. De asemenea, cei 2 adolescenți cu vârste de 16, respectiv 17 ani, au fost condamnați de Judecătoria Cluj-Napoca la măsura educativă a asistării zilnice pentru 6 luni pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Ei trebuie și să urmeze un curs de formare profesională.

Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 9 decembrie 2023, cei 2 tineri s-au dus în parcarea supraterană a complexului comercial Iulius Mall, de unde au aruncat petarde în depozitul exterior al magazinului Auchan.

Mai multe materiale din depozit au luat foc, iar flăcările s-au extins. Au ars 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial, iar 10 geamuri și două uși au fost distruse. Au fost afectate și reflectoarele de pe fațadă, gardul împrejmuitor și o mașină parcată în zonă.

Adolescenții au spus în fața judecătorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.