Orban vrea să interzică evenimentele private

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că evenimentele private sunt principala sursă de îmbolnăvire cu noul coronavirus și nu exclude interzicerea acestora.

„O restricție pe care am gândit-o: voi propune sistarea evenimentelor private. E principala sursă de îmbolnăvire. Sau revenirea la 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă regulile. E posibil să nu mai permitem. (…) Fie revenim la 20 de persoane, se fac în familie, sau sunt anumite voci care vor interzicerea”, a declarat luni Ludovic Orban.

Guvernul ar urma să prelungească starea de alertă și ar putea reveni cu noi restricții.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că este posibil ca peste 10 zile România să aibă între 5.000 și 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus pentru că răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, acesta a mai spus că autoritățile se pregătesc pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-coronavirus.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat.

Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.