Orban: Unele cluburi și terase trebuie închise. Vor fi controale în supermarketuri, piețe și benzinării

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă dimineață, în timpul unei ședințe la Ministerul de Interne, că solicită concentrarea controalelor autorităților în câteva zone unde regulile nu sunt respectate. Șeful Executivului a enumerat: cluburile, terasele, benzinăriile, piețele închise și unele restaurante care ar funcționa în spații închise.

„Solicit orientarea controalelor în supermarketuri și piețe închise, în transportul public și trenuri care asigură drumul spre destinații de vacanță (…) Știm că sunt terase de fițe unde nu se respectă regulile, nici măcar personalul angajat nu respectă regulile”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a declarat că autoritățile vor face o analiză și vor lua o decizie referitoare la posibilitatea ca unele cluburi să fie închise. „Unele cluburi ar trebui închise. Ne gândim serios și analizăm să vedem dacă vom lua această decizie, ca în alte state”, a mai precizat Orban.

Și zilele trecute, premierul Ludovic Orban a transmis într-o ședință de Guvern un semnal de alarmă pentru miniștri și le-a cerut să mobilizeze instituțiile de control din subordine, să meargă pe teren în controale pentru a se asigura că se respectă normele de protecție sanitară împotriva coronavirusului.

„Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile.

Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici, actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care asigură respectarea acestor reglementări stabilite prin lege, HG, ordin de ministru, hotărâri ale CNSU.

Solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoteți-i din birou pe cei care sunt obișnuiți să stea pe la birou. Toată lumea care are atribuții, pe teren! Raport zilnic cu privire la controalele efectuate, situația descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situațiilor, sancțiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară”, a afirmat Orban, într-o ședință de guvern.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.