Orban îl atacă pe Cioloș: E ușor când stai la televizor și mănânci popcorn

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că Dacian Cioloș nu are importanță în contextul politic actual. Liberalul a spus despre Cioloș că nu se implică direct în lupta împotriva coaliției PSD-ALDE și doar își dă cu părere la televizor.

„Este ciudat că, de o bună bucată de vreme, a atacat și PNl și USR. A atacat și USR când a zis că e partid de nișă. Adică el n-are partid… Îmi place, face aprecieri. E mai greu să intri în teren să joci fotbal 90 de minute să faci performanță. Așa când stai la televizor să mănânci popcorn, e ușor să-ți dai cu părerea, să dai sfaturi”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Orban a mai spus și că îl nemulțumește atacurile pe care Dacian Cioloș le face la adresa partidelor din opoziție. „El nu contează în ecuația asta (…) Acum nu are nicio relevanță în ce privește bătălia politică. Atât că din când în când mai face câte o postare care e mai mult mai puțin preluată.

Văd că atunci când atacă USR sau PNL, postările sunt luate în serios și, într-adevăr, pune serioase semne de întrebare în ce măsură înțelege că adversarul nostru este actuala coaliție guvernamentală”, a afirmat Orban.

Tot în intervenția de la B1 TV, Ludovic Orban a susținut că UDMR „girează în mod complice” guvernarea PSD – ALDE, însă minoritatea maghiară este nemulţumită. Orban a precizat că în Parlament, majoritatea este formată din PSD, ALDE și UDMR, care împreună au peste 63% din voturi, iar la Senat, partidul lui Liviu Dragnea deține singur jumătate plus unu din voturi.

„Poziţia UDMR pentru mine este de neînţeles. Cei care au votat UDMR, adică minoritatea maghiară din România, sunt profund nemulţumiţi. (…) Mai au poziţii de secretar de stat, de subsecretar de stat, mai au poziţii prin diferite agenţii. (…)

Părerea mea e că aici e o chestiune care ţine şi de relaţia specială care există între Liviu Dragnea şi premierul Ungariei, Viktor Orban. (…)

Nu e vinovat cetăţeanul maghiar că UDMR girează în mod complice această guvernare. Ei trebuie să acţioneze conform convingerilor lor politice şi conform afilierii politice la PPE, dar mai ales trebuie să acţioneze în conformitate cu voinţa celor care le-au dat votul”, a spus Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.