Orașul din România care se gândește la bicicliști: Pistele vor ajunge și în comunele-satelit

Foto: Pixabay

Dacă în multe orașe mari din România pistele pentru bicicliști sunt ignorate, un important centru urban din vestul țării va fi legat, printr-o rețea de piste, de localități aflate pe o rază de până la 20 de kilometri distanță.

„Pe 15 martie repunem în funcţie sistemul de biciclete VeloTM, care a funcţionat excelent anul trecut. Acest sistem are 25 de staţii amplasate în vecinătatea staţiilor RATT, pistele de biciclete totalizează 23 km realizate în cadrul unui proiect, dar în total noi avem peste 100 km de piste de biciclete în Timişoara”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu, citat de Agerpres.

Autoritățile locale din Timișoara au deschis 9 stații de biciclete pe malurile Canalului Bega, iar în acest an doresc să mărească flota de biciclete puse la dispoziția cetățenilor la o mie de bucăți. În prezent, flota velo a municipiului este de 440 de biciclete.

Timișorenii vor avea la dispoziție piste pentru biciclete până la comuna Pișchia, la 20 de kilometri distanță de oraș. Se vor atrage fonduri europene în acest sens, iar dorința edilului este ca ele să fie folosite atât ca promenadă, dar și pentru deplasarea navetiștilor din comunele învecinate Timișoarei.

Pistele pentru bicicliști vor lega comunele din jurul Timișoarei

”Vom avea piste de biciclete între Timişoara şi toate localităţile înconjurătoare, dar şi între acestea”, a dat asigurări edilul, adăugând că vor fi amenajate alei pentru bicicliști și în parcuri sau în pădurile apropiate orașului.

Pentru a închiria o bicicletă folosind sistemul veloTM, trebuie fie să vă prezentați la unul din punctele de vânzare a RATT și să activați un card, prezentând un act de identitate și o adresă validă de email, fie să accesați direct portalul proiectului, aici.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.