Orașul cu cele mai multe divorțuri. Suntem țara cu o despărțire la 4 minute

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Căsătoriile se desfac în România după aproximativ 15 ani. În țara noastră sunt circa 30.000 de divorțuri în fiecare an. Potrivit Hotnews.ro, la fiecare 4 minute se rupe o căsnicie în mod oficial. Orașul cu cele mai multe divorțuri este Bucureștiul.

Statisticile arată că, în 2017, au fost 4,6 căsătorii la un divorț pronunțat prin hotărâre judecătorească definitivă. Divorțurile apar în cazul femeilor și bărbaților care au între 35 și 39 de ani (aproximativ 19% din numărul total de divorțuri). Urmează, în acest top, grupa de vârstă cuprinsă între 30 și 34 de ani și categoria 40 – 44 de ani (aproximativ 18% fiecare).

Sunt de 2,3 ori mai multe femei până în 30 de ani care au cerut divorțul decât bărbați de până în aceeași vârstă. Statistica mai arată că numărul de divorțuri este mai mare în mediul urban decât în cel rural. Fac excepție județele Buzău, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Vaslui.

Potrivit calatoriadivortului.ro, divorţurile s-au pronunţat în 46,2% din cazuri din vina ambilor soţi, 11,6% din vina soţului, 3,8% din cazuri din vina soţiei şi 38,4% din alte cauze.

Aproape 46,2% din numărul divorțurilor de anul trecut au fost din cauza ambilor soți, 11,6% din vina soțului, 3,8% din cauza soției și 38,4% din alte cauze.

Orașul cu cele mai multe divorțuri și cel în care sunt cele mai puține

În București, orașul cu cele mai multe divorțuri, au fost 10% din numărul total de căsătorii desfăcute la nivel național. Cele mai puține divorțuri, 208, au fost în județul Vâlcea.

Însă, raportat la numărul de locuitori, cea mai mare rată a separării s-a înregistrat în județul Gorj. Aici au fost 1,9 divorțuri la 1.000 de locuitori. Cea mai mică rată s-a înregistrat în județul Vâlcea, care a avut 0,52 de divorțuri la 1.000 de locuitori.

Cum e situația în alte țări? În Italia, de exemplu, durata medie a unei căsnicii este 18 ani, în Franța de 13 ani, iar în Marea Britanie de 11 ani. În Statele Unite, se divorțează după o medie de 12,2 ani de căsnicie, în Australia și Mexic după 12 ani, iar în Japonia după 11 ani.

Potrivit unor studii realizate în 2015, cele mai mici rate de divorț la nivel european au fost în Malta și Slovenia. Cele mai mari rate de separare le-au înregistrat Danemarca și Lituania.

FOTO: geralt/Pixabay.com