Opera din Barcelona s-a redeschis cu un concert în fața a peste 2.000 de ghivece cu flori | VIDEO

Foto: Gran Teatre del Liceu / Facebook

Primul concert după trei luni de pauză la Opera Liceu din Barcelona a fost în fața unei săli ocupate până la refuz de aproape 2.300 de plante de apartament.

Organizatorii evenimentului inedit au declarat că intenția lor a fost să reflecte absurditatea condiției umane în era coronavirusului, care îi privează pe oameni și de posibilitatea de a fi spectatori.

”Natura a intervenit și a ocupat spațiul pe care noi il luaserăm”, a spus producătorul executiv al concertului, Eugenio Ampudio, la repetiția dinaintea reprezentației, scrie Reuters.

”Putem să fim mai empatici? Să începem cu arta și muzica, în această măreață sală de concerte, prin invitarea naturii înăuntru”, a adăugat acesta în fața a 2.292 de plante de apartament, așezate pe scaune.

Opera Liceu datează din secolul al XIX-lea și este una dintre cele mai mari din Europa.

După concert, cele aproape 2.300 de plante vor fi donate muncitorilor din prima linie a sistemului medical.

”Concertul pentru Biocenoză” a marcat și ieșirea Spaniei din Starea de Urgență, petrecută duminică, iar cvartetul de coarde a interpretat opera compozitorului italian Giacomo Puccini ”Crizanteme”.

Cu toate că sala era plină de plante, anunțurile și gongurile obișnuite nu au lipsit, iar muzicienii au oferit plecăciuni.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări de epidemia de COVID-19, cu peste 28.000 de morți.