Open-Project.ro. Cel mai prietenos site de joburi din România

open-project.ro
Zilnic, Inboxul din email geme de mesaje de la siteurile de joburi. Intri, aplici la unele, dar rareori te contactează cineva. De multe ori, afli mai târziu că
anunţurile de joburi care te încântau erau expirate de ceva vreme. Pe o piaţă aglomerată de siteuri de joburi, a mai apărut unul, însă open-project.ro merită o prezentare mai amănunţită. De ce? Pentru că rezolvă, gratuit, multe dintre problemele pe care le întâmpină o persoană care îşi caută online de muncă, dar şi cele întâmpinate de companii care îşi publică locurile de muncă vacante.

Siteul este online din decembrie 2011, iar echipa care se ocupă de el a dorit să ofere ceva mai mult decât „bun şi ieftin”. Aşa că a scos pe piaţă „bun şi GRATIS”, deoarece companiile nu plătesc niciun leu pentru a publica anunţuri, iar candidaţii au acces nelimitat şi gratuit la joburi de actualitate, neexpirate, dar şi la colaborări freelance.

Cuvânt-cheie: gratuit. Zero costuri pentru companii şi candidaţi

Când l-am întrebat pe Adrian Chirilov, dezvoltatorul proiectului, ce l-a determinat să intre pe această piaţă exclusivistă, dominată de giganţi ca ejobs sau bestjobs, el mi-a explicat că a simţit că e vremea ca românii să se bucure de experienţa unui „serviciu HR „full featured” şi 100% gratuit”. Am cerut mai multe explicaţii.

„În acest moment, serviciile existente pot fi împărţite în a. servicii plătite, care sunt de bună calitate, însă necesită un buget pentru a promova anunţurile şi b. servicii gratuite, care nu beneficiază de update-uri în ideea de a rămâne actuale din punct de vedere a tehnologiei folosite”, spune Adrian. Altfel spus, dacă vrei calitate, trebuie să plăteşti, iar dacă nu vrei sa plăteşti – esti abandonat, deoarece ai la dispoziţie doar servicii care nu se actualizează.

Pe open-project.ro, companiile nu plătesc niciun leu şi îşi pot promova un număr nelimitat de anunţuri. Candidaţii nu au nevoie nici măcar de un cont de utilizator pentru a aplica la joburi; o pot face fără probleme cu profilul de LinkedIN. Candidaţii sunt promovaţi în mod gratuit atât pe site, cât şi pe paginile de Facebook, Twitter si LinkedIN ale Open Project. În plus, nu eşti agasat de reclame pe site, iar Adrian spune că asta nu se va întâmpla niciodată pe Open Project. „Aspectul siteului este simplu şi, sperăm noi, util, fiind gândit pe un nivel minim de frustare pentru utilizatori”. Aşadar, fără reclame care se desfăşoară pe toată pagina, care nu te lasă până nu dai click.

Bursa proiectelor freelance

Pentru cei care vor să îşi mărească veniturile fără a se angaja există secţiunea de „proiecte freelance„. De exemplu, o companie caută un om care să construiască un site de prezentare. Alege să nu angajeze pe cineva pentru asta şi pune proiectul la bătaie, iar cel mai bun dintre programatori obţine proiectul şi banii aferenţi dezvoltării lui. Pe open-project, o companie care propune un astfel de proiect oferă programatorului circa 100 de euro pentru ziua lucrată, estimând că poate termina treaba (modificarea şi dezvoltarea unui site web franţuzesc, în acest exemplu) în circa 20 de zile.

Este doar un exemplu. Există proiecte freelance şi în afara domeniului IT, cum ar fi cele propuse de firmele de sondare a opiniei publice.

Concursuri online – companiile te premiază dacă ai cea mai bună soluţie

„Live Contest” este o funcţie extrem de îndrazneaţă propusă de Open Project. În secţiunea „Concurs online„, disponibilă în curând, companiile vor putea propune concursului online, la care va putea concura orice utilizator, după autentificarea pe Open Project. „Procedura este destul de simplă şi presupune următorii paşi: 1. compania publică un concurs precizând tema şi cerinţele; 2. Candidaţii pot trimie soluţiile lor pe durata activă a concursului; 3. După încheierea concursului, toate soluţiile vor fi publice; Compania, într-un termen de maximum 7 zile, va trebui să acorde premiul şi să motiveze public decizia”, explică Adrian.

Alături de Adrian, în echipa din spatele siteului se află un consultant SEO, un designer şi un social media promoter. Compania RoSoft, online la www.rosoftware.ro, a fost înfiinţată în 2011, iar primul obiectiv este de a schimba mentalitatea românilor despre siteurile de joburi. Dacă până acum trebuia să plăteşti pentru a beneficia de servicii de calitate, acum trebuie doar să intri pe site şi să publici joburi (pentru companii), respectiv să aplici gratuit la câte joburi vrei, toate actuale, cele expirate fiind eliminate din listă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.