OMS a anunțat cât ține imunitatea la coronavirus pentru cei care au trecut prin infecție

FOTO: PhilipBarrington/Pixabay.com
FOTO: PhilipBarrington/Pixabay.com

Cei care au fost infectați cu noul coronavirus și s-au vindecat pot avea imunitatea de până la 7 luni față de COVID-19, potrivit experților Organizației Mondiale a Sănătății. Însă, aceeași specialiști atrag atenția că persoanele care fac forme ușoare ale bolii e posibil să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede, caz în care se pot reinfecta.

„Cea ce știm este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferență la cei care sunt asimptomatici sau fac forme ușoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili.

Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puțin”, a precizat medicul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS.

În România au fost confirmate până acum peste 191.000 de infectări cu coronavirus. În total, au murit 6.065 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus a apărut în țara noastră pe 26 februarie.

Ieri s-au înregistrat 4.848 de cazuri noi de COVID-19, un număr record de infectări. Au fost efectuate și cele mai multe teste într-o singură zi – 37.025. La ATI sunt 766 de pacienți.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru ca asimptomaticii testați pozitiv pentru COVID-19 și cei cu puține simptome și fără comorbidități să poată fi tratați la domiciliu.

„Mâine (joi – n.red.) seară vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți”, a declarat Nelu Tătaru, la Cluj.

FOTO: PhilipBarrington/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.