Oltenii nu vor tehnologia 5G! Oamenii au ieșit în stradă la Craiova

Foto: Pixabay

Câteva sute de persoane aparținând societății civile din Craiova au participat la un protest împotriva implementării tehnologiei 5G.

Oamenii vor ca orașul lor să nu aibă acoperire 5G din cauza unor ”riscuri globale” care ar veni la pachet cu noua tehnologie.

„Medicii atrag atenţia asupra numărului tot mai mare de cazuri de cancer în această zonă, inclusiv la copii, din păcate. Poate nu întâmplător, potrivit unui studiu al INS, până în anul 2050 se estimează că regiunea din România în care se va înregistra cea mai mare rată a scăderii populaţiei este Oltenia, unde populaţia va fi la jumătate faţă de câţi suntem acum. În ultimele decenii radiaţia undelor electromagnetice s-a intensificat constant prin amploarea evoluţiei tehnologiei wireless. Sunt zeci de cazuri în zona noastră de persoane cu afecţiuni grave din cauza hipersensibilităţii la radiaţii electromagnetice pe care au căpătat-o în timp, inclusiv cancere cerebrale. Deja au început să se vadă efectele”, a spus conf. univ. dr. Luminița Simoiu, președintele Asociației Civice pentru Viață, potrivit Hotnews.

”Tehnologia wireless 5G va aduce o creştere uriaşă a poluării electromagnetice, într-un timp foarte scurt, pentru că în loc de turnuri cu antene la distanţe de câţiva kilometri unul faţă de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliţi care orbitează Pamântul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi şi vor fi milioane de antene 5G”, a adăugat preşedintele asociației care a organizat protestul, autorizat de către municipalitate.

Protestul ”Stop 5G” de la Craiova a făcut parte dintr-o mișcare internațională de protest, fiind organizate ieșiri în stradă în 32 de țări.

În România au mai fost organizate mici proteste și la București, Brașov și Râmnicu Vâlcea.