O valiză cu mii de documente Tel Drum a fost găsită într-un sat

Sursa foto: RISE PROJECT
Sursa foto: RISE PROJECT

Jurnaliștii de la RISE Project anunță că o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum a fost găsită într-o zonă rurală din Teleorman, de către un localnic.

În ancheta lor, procurorii DNA n-ar fi avut acces la această valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei anul trecut.

Localnicul care a găsit valiza a intrat în contact cu o sursă RISE Project.

Ce s-ar afla în valiză: 

– Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

– O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

– Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

– Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Mai multe detalii și imagini despre acest subiect găsiți – AICI

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.