O țară din Europa a anunțat că își va vaccina gratuit populația

FOTO: Dimhou/Pixabay.com
FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Guvernul belgian a anunțat că și-a propus să vaccineze cel puțin 70% din populația țării pentru COVID-19, toate cele aproximativ 8 milioane de doze fiind gratuite.

Belgia, țară cu 11,5 milioane de locuitori, este una dintre cele mai grav afectate de pandemie, cu peste 540.000 de cazuri și 14.000 de decese.

Potrivit autorităților de la Bruxelles, ”vaccinarea va fi gratuită pentru fiecare cetățean”, iar prioritatea la vaccin va fi stabilită pe baza unor avize științifice.

Belgia va primi vaccinurile prin procedura europeană de achiziționare, la fel ca România.

Comisia Europeană a semnat deja patru contracte pentru sute de milioane de doze de vaccin, cu cinci firme producătoare. Primele doze de vaccin ar urma să fie disponibile europenilor începând cu prima parte a anului viitor.

Rămâne de văzut dacă vaccinarea va fi gratuită și în România, unde epidemia de COVID-19 este în toi.

”Acum achiziţionăm şi 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele cu vârstnici, cu persoane cu dizabilităţi, centre cu copii. Încercăm şi aici să creştem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide”, a spus ieri premierul Ludovic Orban.

”Facem eforturi constante, dar nu ne dorim situaţia în care să ajungem aproape de limită sau la limită. Dacă oamenii înţeleg, respectă măsurile, putem să oprim creşterea numărului de cazuri şi să ajungem pe un trend descendent, astfel încât să se reducă numărul de persoane care să aibă nevoie de tratament, mai ales în secţiile de terapie intensivă”, a adăugat șeful Guvernului de la București.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.