O tânără nu a fost lăsată să se urce în avion pe motiv că este prea grasă

Foto: juliananehme (Instagram)

Juliana Nehme, model și influenceriță din Brazilia, nu a fost lăsată să se urce într-un avion al Qatar Airways pe motiv că era prea grasă, relatează ilmessaggero.it. Ea a dat în judecată linia aeriană și a câștigat procesul.

Juliana Nehme, în vârstă de 38 de ani, trebuia să zboare de la Beirut, Liban, la São Paulo, Brazilia, pe 22 noiembrie. Ea fusese în vacanță cu familia în Liban, iar zborul de întoarcere în Brazilia urma să aibă o escală la Doha, în Qatar. La dus ea zburase cu Air France, fără să aibă probleme.

Însă reprezentanții companiei aeriene din Qatar i-au refuzat îmbarcarea deoarece era prea grasă. Modelul brazilian, care are peste 160.000 de urmăritori, a postat un mesaj pe rețelele de socializare în momentul în care nu i s-a permis accesul în aeronavă.

„Îmi refuză dreptul de a zbura. Sunt disperată, ajutați-mă, nu vor să mă urc la bord pentru că sunt grasă”, a scris ea.

Modelul a susținut că linia aeriană Qatar Airways nu s-a oferit să restituie cei 940 de euro pe care i-a plătit pentru bilet. Potrivit companiei, ea ar fi fost trebuit să cumpere un bilet la clasa întâi, care are locuri mai mari, în valoare de circa 2.800 de euro. Influencerița a rămas în Liban cu mama ei, în timp ce sora și nepotul ei s-au întors acasă.

Foto: juliananehme (Instagram)

Ulterior, ea a dat în judecată Qatar Airways, iar o instanță din São Paulo i-a dat câștig de cauză.

Astfel, compania aeriană va trebui să plătească orele de psihoterapie pe care femeia le va face pentru a depăși trauma ce i-a fost provocată. Tratamentul trebuie să conțină „o ședință de terapie săptămânală în valoare de 400 reali brazilieni (71 de euro) pe o perioadă de cel puțin un an, pentru un total de 19.200 de reali brazilieni (3.400 de euro).

„Parcă nu eram o ființă umană pentru ei. Eram un monstru gras care nu se putea urca la bord. A fost oribil. Nu mi-am imaginat niciodată să mă confrunt cu așa ceva. Mă doare acum să-mi amintesc cât de mult m-am învinuit, chiar i-am cerut iertare mamei de mai multe ori. I-am spus: „Mamă, iartă-mă că te împiedic să mergi acasă”. Dar ea mi-a spus că nu este vina mea”.

Potrivit companiei, modelul a fost „extrem de nepoliticos și agresiv față de personalul de check-in”, dar judecătorul Renata Martins de Carvalho a decis că linia aeriană trebuie să plătească pentru ședințele de psihoterapie.

Foto: juliananehme (Instagram)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.